EnergiWatch

Rambøll: Samarbejde om CCS kan halvere omkostninger

De storkøbenhavnske forsynings- og energigiganters planer for at samarbejde om transport og lagring af CO2 vil gøre den samlede regning for CO2-fangst langt billigere. Det vurderer Rambølls affaldsenergichef, idémanden bag det nye klyngesamarbejde.

Foto: Rambøll/PR

Med en ambition om at indfange 3 mio. ton CO2 årligt fra udgangen af årtiet spidsede klimaminister Dan Jørgensen (S) ikke overraskende ører, da de storkøbenhavnske forsynings- og energiselskaber i sidste uge skitserede deres plan for et bredt samarbejde om fangst, lagring og brug af CO2.

Hvor nyheden om C4-konsortiet som veltimet plastisk sprængstof dumpede ned midt i debatten om den forestående liberalisering af den kommunale affaldsforbrænding og få dage inden Klimarådets dumpekarakter til regeringens nuværende klimakurs, er fordelene i et CCUS-samarbejde ifølge Rambøll svære at komme udenom.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs