EnergiWatch

PTX-anlæg kan dække en tredjedel af Esbjergs varmeforbrug

Ikke kun kullet men i høj grad også biomassen kan sparkes ud af den vestjyske varmeforsyning med overskudsvarmen fra CIP's planlagte ammoniakfabrik. Det har hele tiden været planen, fastslår forsyningsdirektør.

Det kulfyrede Esbjergværk lukker i 2023 – tre år senere kan en stor del af byens varme i stedet være helt grøn. | Foto: Ørsted

En investering på en milliard euro. Strøm fra havmøller, Power-to-X og fortrængning af op til 1,5 mio. ton CO2. Det skorter ikke ligefrem på opsigtsvækkende elementer i CIP's plan om at etablere en grøn ammoniakfabrik i Esbjerg om fem år.

Lidt længere i baggrunden gemmer sig en mindre iøjnefaldende bieffekt. Men ikke desto mindre en relativt effektfuld en af slagsen. For blandt samarbejdspartnerne til CIP's grandiose projekt er Esbjerg og Vardes fælleskommunale forsyningsselskab, Din Forsyning, der er klar til at overtage overskudsvarmen fra anlægget. Det vil kunne dække op mod en tredjedel af kundernes varmebehov.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs