EnergiWatch

PTX-anlæg kan dække en tredjedel af Esbjergs varmeforbrug

Ikke kun kullet men i høj grad også biomassen kan sparkes ud af den vestjyske varmeforsyning med overskudsvarmen fra CIP's planlagte ammoniakfabrik. Det har hele tiden været planen, fastslår forsyningsdirektør.

Det kulfyrede Esbjergværk lukker i 2023 – tre år senere kan en stor del af byens varme i stedet være helt grøn. | Foto: Ørsted

En investering på en milliard euro. Strøm fra havmøller, Power-to-X og fortrængning af op til 1,5 mio. ton CO2. Det skorter ikke ligefrem på opsigtsvækkende elementer i CIP's plan om at etablere en grøn ammoniakfabrik i Esbjerg om fem år.

Lidt længere i baggrunden gemmer sig en mindre iøjnefaldende bieffekt. Men ikke desto mindre en relativt effektfuld en af slagsen. For blandt samarbejdspartnerne til CIP's grandiose projekt er Esbjerg og Vardes fælleskommunale forsyningsselskab, Din Forsyning, der er klar til at overtage overskudsvarmen fra anlægget. Det vil kunne dække op mod en tredjedel af kundernes varmebehov.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs