EnergiWatch

Billigt kul fyldte mere i Ørsteds kraftværker

Kulfyringen på Ørsteds kraftværker fyldte markant mere i 2020 og var på samme niveau som for fem år siden. Topchefen lever med bump på vejen mod kulfrihed og tænker ikke på at afhænde de kraftværker, som der nu overvejes at installere CCS på.

Studstrupværket er blevet ombygget fra kul til biomassse. Det kan dog fortsat anvende det fossile brændsel, hvis systemet kræver det. | Foto: Rambøll

Bæredygtighed fylder en ikke just uvæsentlig del af Ørsteds image. Siden afhændelsen af olieforretningen og beslutningen om at udfase kul i 2023 har det danske energiselskab slået sig op på at være en katalysator for den globale klimakamp. Hvilket da også er blevet hyldet og bredt anerkendt – senest med Corporate Knights' kåring i forrige uge som verdens mest bæredygtige energiselskab for tredje år i træk.

Udviklingen i 2020 afspejler dog ikke utvetydigt den udvikling. For mens Ørsted med udbygningen af sol- og vindmølleparker øgede sin andel af vedvarende energi og sænkede sine kunders klimaaftryk, forholdt det sig anderledes for selskabets eget aftryk. Det steg tværtimod en smule til 1,85 ton CO2, da der blev brændt markant mere kul af end året forinden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas fordobler årets ordreindtag i USA

Mølleproducenten modtager årets foreløbigt klart største ordre på sit historisk set største marked – målt på et andet betydeligt parameter er den dog samtidig også lille.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs