EnergiWatch

Billigt kul fyldte mere i Ørsteds kraftværker

Kulfyringen på Ørsteds kraftværker fyldte markant mere i 2020 og var på samme niveau som for fem år siden. Topchefen lever med bump på vejen mod kulfrihed og tænker ikke på at afhænde de kraftværker, som der nu overvejes at installere CCS på.

Studstrupværket er blevet ombygget fra kul til biomassse. Det kan dog fortsat anvende det fossile brændsel, hvis systemet kræver det. | Foto: Rambøll

Bæredygtighed fylder en ikke just uvæsentlig del af Ørsteds image. Siden afhændelsen af olieforretningen og beslutningen om at udfase kul i 2023 har det danske energiselskab slået sig op på at være en katalysator for den globale klimakamp. Hvilket da også er blevet hyldet og bredt anerkendt – senest med Corporate Knights' kåring i forrige uge som verdens mest bæredygtige energiselskab for tredje år i træk.

Udviklingen i 2020 afspejler dog ikke utvetydigt den udvikling. For mens Ørsted med udbygningen af sol- og vindmølleparker øgede sin andel af vedvarende energi og sænkede sine kunders klimaaftryk, forholdt det sig anderledes for selskabets eget aftryk. Det steg tværtimod en smule til 1,85 ton CO2, da der blev brændt markant mere kul af end året forinden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs