EnergiWatch

Spirende tysk optimisme trods uro

De største tyske energiselskaber leverer overskud og fastholder forventninger, mens selv industriens tro på landvind trods corona og faldende strømpriser er stigende. Forude kan dog vente en tocifret, grøn milliardregning.

Foto: Ørsted

Over de seneste par år har Messecenter Hamborg løbende taget temperaturen i den tyske vindindustri. Hvilket har været lidt af en kold fornøjelse. Det politiske vægelsind og de fortsatte problemer med udstedelse af tilladelser og endeløse sagsbehandlinger har kontinuerligt fået forventningerne til den nære fremtid på det tyske marked til at falde. Men den seneste rundspørge viser tegn på, at humøret er ved at vende.

Nuvel, decideret lalleglad er industrien ikke. På en optimismeskala fra -2 til +2, scorer synet på årets tyske marked for landvind nu -0,72. Men det er dog højere end de -0,99, der var tilfældet for et halvt år siden, og trods uroen med coronavirus og bundskrabende afregningspriser, er der også andre indikatorer på tysk optimisme.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs