EnergiWatch

Fadder til EU's frie indre elmarked kritiserer Sveriges kattelem

Morten Helveg Petersen begræder den svenske ansøgning om at blive undtaget fra EU-reglerne. Det er imod intentionen i loven, siger han.

Det er stærkt problematisk, når medlemslande planlægger energipolitik som udelukkende et nationalt anliggende, siger EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen her afbilledet foran et banner med teksten "Europa eller kaos". Foto: Thomas Borberg

Det var en glad Morten Helveg Petersen, der for halvandet år siden præsenterede de nye regler for det frie indre elmarked i EU, der sikrede, at alle mellemlandsforbindelse skulle have 70 pct. kapacitet allokeret til markedshandel, på EU-parlamentets talerstol.

"Europa har i årevis været præget af protektionisme, når det kommer til handel med elektricitet på tværs af grænser. Det har bremset omstillingen til vedvarende energi og dermed klimakampen som sådan. Samtidig har det givet forbrugerne unødigt høje priser og derfor skadet vores konkurrenceevne i Europa," sagde det radikale parlamentsmedlem, der havde været Parlamentets ordfører på den såkaldte ACER-forordning og har været skyggeordfører i forhandlingerne om elmarkedsreglerne.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere