EnergiWatch

Fadder til EU's frie indre elmarked kritiserer Sveriges kattelem

Morten Helveg Petersen begræder den svenske ansøgning om at blive undtaget fra EU-reglerne. Det er imod intentionen i loven, siger han.

Det er stærkt problematisk, når medlemslande planlægger energipolitik som udelukkende et nationalt anliggende, siger EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen her afbilledet foran et banner med teksten "Europa eller kaos". | Foto: Thomas Borberg

Det var en glad Morten Helveg Petersen, der for halvandet år siden præsenterede de nye regler for det frie indre elmarked i EU, der sikrede, at alle mellemlandsforbindelse skulle have 70 pct. kapacitet allokeret til markedshandel, på EU-parlamentets talerstol.

"Europa har i årevis været præget af protektionisme, når det kommer til handel med elektricitet på tværs af grænser. Det har bremset omstillingen til vedvarende energi og dermed klimakampen som sådan. Samtidig har det givet forbrugerne unødigt høje priser og derfor skadet vores konkurrenceevne i Europa," sagde det radikale parlamentsmedlem, der havde været Parlamentets ordfører på den såkaldte ACER-forordning og har været skyggeordfører i forhandlingerne om elmarkedsreglerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs