EnergiWatch

Ørsted indstiller officielt Henrik Poulsen som medlem af bestyrelsen

"Det er bestyrelsens vurdering, at valget af Henrik Poulsen til bestyrelsen vil sikre, at virksomheden fortsat vil kunne trække på hans vision, kompetencer og brancheerfaring, ligesom det vil sikre god kontinuitet i selskabets ledelse," lyder det fra bestyrelsesformanden.

Foto: PR/Ørsted

Det har været på vej i en rum tid efterhånden, men nu har Ørsted officielt indstillet Henrik Poulsen som nyt medlem af bestyrelsen.

Det skriver selskabet i forbindelse med en indkaldelse til generalforsamlingen, der finder sted den 1. marts.

"Det er bestyrelsens vurdering, at valget af Henrik Poulsen til bestyrelsen vil sikre, at virksomheden fortsat vil kunne trække på hans vision, kompetencer og brancheerfaring, ligesom det vil sikre god kontinuitet i selskabets ledelse," siger Thomas Thune Andersen, der er bestyrelsesformand i Ørsted.

Henrik Poulsen var administrerende direktør i Ørsted i otte år, indtil han sidste år meldte sin afgang. Ved årsskiftet blev han afløst af Mads Nipper.

Foruden Henrik Poulsen er Julia King, Baronesse Brown af Cambridge, i samme omgang blevet indstillet.

"Hun har indgående viden om vedvarende energi og det politiske perspektiv, bl.a. fra sine hverv som medlem af den britiske Committee om Climate Change og bestyrelsesmedlem i Green Investment Bank," siger Thomas Thune Andersen.

Når generalforsamlingen løber af stablen, hvor Ørsted formentlig kommer til at byde to nye ansigter velkommen til bestyrelsen, vil det foregå elektronisk grundet omstændighederne.

Ørsted frisk på kunstig ø

Ørsted melder hus forbi på hackerangreb

Ørsted ændrer på strategien

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs