Ørsted melder hus forbi på hackerangreb

Trods brug af den hackede software er det danske energiselskab ikke blandt de ramte, fastslår økonomidirektør.
Foto: PR/Ørsted
Foto: PR/Ørsted

I december kom USA's myndigheder med en urovækkende erkendelse. Ukendte aktører angiveligt bakket op af fremmede statsmagter havde lykkedes med ikke blot at hacke sig ind men også at gemme sig i månedsvis ved at udnytte en svaghed i især softwareselskabet Solarwinds.

Hvor store dele af brugerne – der omfatter mange tusinde myndigheder og virksomheder – der var blevet ramt, er der endnu intet overblik over. Endsige præcis hvad hackerne har brugt eller påtænker at bruge den ulovlige indtrængen til. Men allerede få dage efter afsløringen skrev mediet The Intercept, at angrebet også havde ramt elsektoren og den kritiske infrastruktur.

Men at hackerangrebet også har ramt den danske energisektor, erkendte Dansk Energi i sidste uge over for Jyllands-Posten. Om end der ikke blev sat navn på, hvilke to "store energiselskaber", der er blevet ramt.

Et af de selskaber, der i hvert fald har brugt Solarwinds, er landets største energiselskab, Ørsted. Men her har hackerne ikke fået adgang, fastslår selskabet.

"Nej, det har vi ikke," lyder det fra økonomidirektør Marianne Wiinholt på spørgsmålet om, hvorvidt selskabet har været ramt af det storstilede hackerangreb.

"Vi er selvfølgelig blevet advaret om det, og vi har lavet alle de undersøgelser, der skulle til, for at se, om vi kunne have været ramt. Og det er vi ikke."

Store danske energiselskaber blev ramt af hackerangreb

Hver dag ruskes der i håndtaget til et energiselskab

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også