EnergiWatch

Ørsted ændrer på strategien

Modsat tidligere udmeldinger vil energiselskabet alligevel satse på at hente milliarder tidligt hjem på sine europæiske havmølleparker.

Foto: Ørsted

I den gamle børnesang bliver Lasse som bekendt sendt i marken for at høste. Men så vil han ikke. Indtil han så til slut ændrer mening og alligevel gerne vil sørge for at der kapitaliseres på afgrøden.

Pendanten hos Ørsted kunne være delvise frasalg af havmølleparker. De såkaldte farmdowns. Oprindeligt var energiselskabet bannerfører i den nu vidt udbredte model, hvor halvdelen af et projekt sælges til f.eks. en pensionskasse for at reducere udviklerens risiko og frigive kapital til den videre forretning. Men for to et halvt år siden meddelte selskabet, at den model fremover skulle ophøre i hvert fald på de modne europæiske markeder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs