EnergiWatch

Nel vinder kontrakt på brintplatform til havs

Norske Nel skal levere elektrolysesystem til verdens første offshore hydrogen-platform ud for den hollandske kyst.

Foto: Neptune Energy

Det norske brintselskab Nel har fået endnu et hak i ordrebæltet til jul. Denne gang handler det om en kontrakt på at levere elektrolysesystem til verdens første brintplatform, der skal placeres i havet ud for bydelen Scheveningen i den hollandske by Haag.

Projekt går under navnet Poshydon og er startet af Nexstep, der er et fælles initiativ fra EBN og den hollandske olie- og gasindustri med det primære formål at stimulere genbrug og samarbejde ved nedlukning af olie- og gasinfrastruktur i Holland.

Målet med projektet er at integrere tre energisystemer på en platform, hvor både havvind, gas og brint skal indgå. Nels elektrolysesystem skal placeres i en havcontainer og installeres på olieselskabet Neptune Energys Q13a-A-platform ca. 13 km fra Scheveningen.

Elektriciteten produceret af havvindmøllerne skal bruges til at drive brintanlægget på platformen, omdanne havvand til demineraliseret vand og derefter til brint via elektrolyse.

Projektet skal give indsigt i at integrere flere energisystemer og produktionen af brint til havs. Ifølge planerne, skal pilotprojektet begynde senere på året i 2021.

Nel indgår aftale om brintfabrik i stor skala

Nel afslører brintkunde

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs