EnergiWatch

Nel afslører brintkunde

Syv brintstationer i Californien skal bane vejen for Toyotas nye brændselscellebil. Og stationerne bliver sågar åbne for offentligheden, lover ejeren.

Foto: Iwatani Corporation of America

I sommer annoncerede Nel en ordre på mere end 150 mio. NOK til syv brintstationer i Californien. Dengang til en anonym kunde. Men nu melder køberen sig på banen i form af japanske Iwatani, der sammen med Toyota etablerer de syv stationer som led i lanceringen af sidstnævntes nye udgave af den brintdrevne brændselscellemodel Mirai.

"Opførelsen af de nye stationer forventes at begynde tidligt i 2021 og blive fulgt op af idrifttagelsen i midten af året," skriver Iwatani i en meddelelse, hvor det også slås fast, at "alle syv stationer vil være åben for offentligheden".

Nu kan der selvfølgelig argumenteres for, at det er relativt sjældent, at tankstationer aktivt bremser kunder fra at benytte dem. Men i alle fald markerer etableringen af de syv nye stationer, der skal bestå af 14 af Nels H2station-moduler, en ekspansion på 25 pct. i forhold til delstatens nuværende kapacitet af brintstationer.

"Vi er meget beærede over, at Iwatani og Toyota har valgt vores H2station brintstation-løsning til at styrke brintinfrastrukturen i det sydlige Californien. Stationerne kommer til at servicere eksisterende såvel som nye elbiler med brændselsceller såsom den næste generation af Toyota Mirai med samme behændighed som konventionelle brændstoffer," siger sælger hos Nel Hydrogen Fueling, Ulrik Torp Svendsen.

Dansk-norsk brintselskab skal levere stationer i Californien og Sydkorea

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs