EnergiWatch

RWE vil lave brint ved havmøller nær Helgoland

Grøn gaselektrolyse skal placeres direkte ved basen til tårnet på to 14 MW havvindmøller ud for Helgoland som en del af ny brintplan.

Foto: Lasse Hyldager/Green Hydrogen Systems

RWE Renewables har planer om at producere brint direkte ved to havvindmøller i Nordsøen ud for Helgoland. Det afslørede virksomheden på Windenergys Hamburg-konference.

Det er grønt brint, der er lagt i støbeskeen til, og den skal blive produceret fra elektrolysatorer, der er direkte integreret i bunden af ​​tårnet på to 14 MW-møller, der skal installeres tæt på øen Helgoland.

Planen er en del af en pilotfase af Aquaventus-initiativet, som har det langsigtede mål at producere brint fra 10 GW offshore vindkapacitet tæt på øen inden 2035.

Selvom der endnu ikke er en vindmølle i den størrelse på markedet, har Siemens Gamesa annonceret, at deres model SG14.0-222DD forventes at være kommercielt tilgængelig inden 2024.

RWE Renewables' administrerende direktør Anja-Isabel Dotzenrath opfordrede til, at brugen af ​​grønt brint skal skaleres op hurtigt og understregede den afgørende rolle, som regeringspolitikker spiller for opstarten af ​​den grønne gas.

"Vi bør stræbe efter at have dedikerede brintmål i EU-medlemsstater for at støtte den europæiske brintstrategi."

RWE gennemfører stort Nordex-køb 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs