EnergiWatch

Vattenfall frasælger Östra Herrestad vindmøllepark

Den svenske energigigant har solgt sin vindmøllepark i sydlige Skåne til Rabbalshede Kraft.

Foto: PR / Vattenfall

Som en del af en større effektivisering har Vattenfall solgt sin vindmøllepark Östra Herredstads til Rabbalshede Kraft.

Östra Herrestad blev bygget i 2010 og består af ni Vestas V90 med kapacitet på 1,8 MW hver. Parken har på sine ti år i drift produceret godt 570 GWh vedvarende energi.

"Vattenfalls salg af Östra Herredstad er en del af er intitiativ, hvor vi sælger mindre faciliteter for at effektivisere. Størrelsen på anlægget i kombination med vindmølletypen og den geografiske placering har gjort, at vi har besluttet at sælge netop denne vindmøllepark," siger Sandra Grauers Nilsson, der er chef for landbaseret vindenergi hos Vattenfall.

Vattenfall driver fortsat seks vindmølleparker i Sverige med i alt 139 vindmøller og en installeret kapacitet på 330 MW. Vattenfall er også ved at bygge vindmølleparken Blakliden Fäbodberget, der er en af de største landvindparker i Sverige med 84 vindmøller.

Blakliden Fäborgberget får en installeret kapacitet på 353 MW, og vil dermed fordoble den kapacitet, som Vattenfall administrerer i Sverige.

Vattenfall vil sælge ud af havparker

Vattenfall vil udnytte havvind i ny solpark

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs