EnergiWatch

Vattenfall underskriver kreditfacilitet på 2 mia. euro

Den nye facilitet skal erstatte Vattenfalls nuværende og uudnyttede kreditfacilitet, der blev underskrevet i 2014.

Foto: Vattenfall

Vattenfall vil styrke sin finansielle fleksibilitet med en ny kreditfacilitet på 2 mia. EUR (14,8 mia. DKK). Den såkaldte Revolving Credit Facility er tilgængelig i flere valutaer, og skal give Vattenfall mulighed for at låne penge med kort varsel med en løbetid på tre år. Det oplyser Vattenfall i en meddelelse.

”Dette er en vigtig back-up facilitet for Vattenfall, der sikrer, at vi har økonomisk fleksibilitet. Forbindelsen til vores CO2-emissionsintensitet viser, at bæredygtighed er integreret i hele vores organisation, herunder finansieringsaktiviteter. Vi ser nu frem til et godt samarbejde med vores kernebankgruppe,” siger Johan Gyllenhoff, finanschef og koncernens kasserer i Vattenfall.

Ifølge Vattenfall er det knyttet til virksomhedens CO2-udledningsmål for 2030, der inkluderer emissioner i henhold til Scope 1 & 2 og er godkendt af Science Based Targets-initiativet. Omkostningerne ved kreditfaciliteten er baseret på Vattenfalls fremskridt med at nå dette mål.

Omkostningerne vil være lavere, hvis CO2-emissionens intensitet er under et bestemt niveau, og en præmie skal anvendes over et bestemt niveau.

I alt 15 banker deltager i den nye kreditfacilitet, der fra nu af udgør Vattenfalls vigtigste bankforhold.

Vattenfall får millioner til undersøgelse af CO2-fri stålproduktion i storskala

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs