EnergiWatch

Medie: Pensionskasser har aktieposter i store kulminer

Otte af landets største pensionskasser har samlet investeringer for over 750 mio. kr. i kulminegiganter, skriver Børsen.

Foto: Pexels

En gennemgang af aktiebeholdningerne blandt landets 11 største pensionskasser, som Børsen har foretaget, viser, at otte af pensionskasserne samlet har investeringer for over 750 mio. kr. i kulminegiganterne Glencore, BHP Billiton Group og Anglo American Plc, der bl.a. hver især ejer en tredjedel af Carrejón-kulminen.

Tæller man de 30 største børsnoterede kulminegiganter med, overstiger investeringerne fra de 11 største pensionskasser 1 mia. kr.

Kulmineinvesteringerne vækker kritik fra verdens største uafhængige miljøorganisation, Greenpeace.

"Man kan ikke kalde sig en ansvarlig og grøn investor, hvis man har aktier i nogle af de store kulmineselskaber," siger Martin Norman, chef for bæredygtige investeringer hos Greenpeace i Norden, til Børsen.

PFA og Alm. Brand investerer mindst i fossil energi – klimakampagne undersøger forsikringsselskabers sorte investeringer 

Lærernes Pension får kritik for Aramco-aktier 

PFA er ikke bange for at glide i olien 

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs