EnergiWatch

PFA er ikke bange for at glide i olien

Pensionsselskabet PFA fastholder milliardinvesteringer i fossile selskaber trods usikre markedsforhold og kritik fra miljøorganisationer. "Jeg forstår godt dilemmaet, men jeg forstår ikke, at man er så kardinal på, hvad det rigtige er," siger PFA's koncerninvesteringsdirektør, Kasper Ahrndt Lorenzen.

PFA er engageret i masser af former for vedvarende energi, bl.a. havvind, understreger koncerninvesteringsdirektør Kasper Ahrndt Lorenzen. Men PFA investerer fortsat i fossile selskaber. | Foto: PR

Danmarks største private pensionsselskab, PFA, ser ingen grund til at sælge sine aktier i olieindustrien. Hverken på grund af den corona-relaterede oliekrise, som har slået bunden ud af markedet, eller på grund af de kritiske røster, som mener at PFA skulle udvise større samfundssind ved i stedet at investere i grønne energiformer.

"Vi er ikke uenige om, at vi skal bakke om op Paris-aftalen. Vi er ikke uenige om målet. Vi er uenige om midlerne. Vi tror også benhårdt på, at hvis man ikke indretter sig efter Paris-aftalen, så kommer man til at have nogle forkerte positioner og tabe penge," understreger Kasper Ahrndt Lorenzen, som er koncerninvesteringsdirektør hos PFA.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs