EnergiWatch

Lærernes Pension får kritik for Aramco-aktier

Lærerstuderende under Lærernes Pension mener, at pensionskassen svigter en aftale om at være synlig medspiller i kampen for den grønne omstilling, når pensionskassen har aktier i verdens største olieselskab. Det skriver mediet Økonomisk Ugebrev.

Foto: Maxim Shemetov/REUTERS / X90156

Det var "uansvarligt", da Lærernes Pension investerede i oliegiganten Saudi Aramco to en halv måned efter, at Dansk Lærerforening ved en kongres havde besluttet, at Lærernes Pension skulle spille en større rolle i den grønne omstilling.

Sådan lyder kritikken fra Mads Tudvad, som er initiativtager bag den nye, grønnere retning, over for mediet Økonomisk Ugebrev.

Ifølge Økonomisk Ugebrev har Lærernes Pension aktie- og obligationsinvesteringer for mere end 30 mio. kr. i Saudi Aramco, som blev børsnoteret i december.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, har ikke haft mulighed for at kommentere kritikken.

Ikke den eneste

For nylig beskrev EnergiWatch, hvordan også pensionskassen PFA har modtaget kritik for at lave fossile investeringer, mens PFA samtidig lancerer klimavenlige pensionskasser.

"PFA skriver i deres klimapolitik, at de ønsker at bidrage til Paris-aftalen. Men så længe PFA ikke har en politik for at afvikle sine mange mia. kr. i de fossile selskaber, er det svært at se," lød kritikken i Børsen, som blev rejst i et debatindlæg, med en række miljøorganisationer som afsender.

PFA har bl.a. penge i Shell, Total, Conoco Phillips og Chevron.

PFA argumenterer omvendt med, at det kan være det bedste for klimaet at hjælpe fossile selskaber med at finde incitamenter til at blive grønnere frem for helt at droppe den slags investeringer.

Pensionskasser investerer milliardbeløb i amerikanske solceller

PFA er ikke bange for at glide i olien 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs