EnergiWatch

Din Forsyning får dispensation fra kraftvarmekrav med grøn plan

Energistyrelsen har givet dispensation fra kraftvarmekravet til Din Forsyning og kommunerne Esbjerg og Varde, der vil gøre det muligt at erstatte det kulfyrede kraftvarmeværk med bl.a. en havvandspumpe. Dispensationen kaldes en milepæl i dansk energipolitik.

Foto: PR / Din Forsyning

Forsyningsselskabet Din Forsyning har sammen med kommunerne i Esbjerg og Varde fået en længe efterlyst dispensation fra kraftvarmekravet af Energistyrelsen. Det gør det muligt at etablere et grønt alternativ til det kulfyrede kraftvarmeværk, der i dag levere halvdelen af varmen til 100.000 borgere.

Den formelle dispensation fra kraftvarmekravet er resultatet af flere års pres fra blandt andet borgmestrene i Varde og Esbjerg Kommune, skriver forsyningsselskabet i en pressemeddelelse fredag. Begge kommuner har tidligere været til dialogmøder med ordfører på energi- og klimaområderne og flere ministre på Christiansborg, hvor de har argumenteret for en grøn omstilling fra kul til fremtidens bæredygtige energisystem uden biomassekraftvarme som en del af løsningen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs