EnergiWatch

Ørsted nedtoner vestjysk slagsmål

Din Forsyning vil ikke have biomassekonvertering i Esbjerg og er utilfreds med Ørsteds ageren over for politikerne. Henrik Poulsen fastholder, at selskabets løsning er den klart bedste og kalder dialogen med vestjyderne "god og robust".

Foto: Scanpix/Palle Hedemann

Esbjergværket skal snart være fortid. Det er det kuldrevne kraftvarmeværks ejer, Ørsted, og aftageren, det kommunale fjernvarmeselskab Din Forsyning, enige om. Men herfra stopper enigheden til gengæld også brat.

Ørsted vil erstatte værket med, hvad energiselskabet kalder en energifabrik. En kombination af biomasse, elpatron, varmepumpe og muligvis varmelagring. Men også en fabrik, hvor biomassen vil være den reelle teknologiske sjakbajs og stå for op mod 90 pct. af varmeproduktionen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs