EnergiWatch

Kattelem åbnet for at undgå omstridt krav

Din Forsyning hælder Ørsteds plan om at biomassekonvertere Esbjergværket ned ad brættet efter politisk beslutning om, at der alligevel kan gives dispensation fra kraftvarmekravet.

Foto: Scanpix/Palle Hedemann

Danmark skal være kulfrit i 2030. Det kræver, at der lukkes ned for landets sidste tre kuldrevne kraftvarmeværker i Odense, Aalborg og Esbjerg. Den proces har et politisk flertal tirsdag besluttet at skynde op om ved at åbne op for dispensationer fra det såkaldte kraftvarmekrav, der tilsiger, at værkerne også skal producere strøm.

"Det er en rigtig god dag for varmeforbrugerne i de her områder. Med muligheden for at give dispensation kan forbrugerne få gavn af grønne, billige og lokale løsninger. Vi har ikke de samme behov nu som tidligere for elproduktion fra de store værker, fordi mere vind- og solenergi er skudt op i Danmark, og fordi vi har fået bedre elforbindelser til udlandet," siger energiminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs