EnergiWatch

Sydbank om Ørsted-udmelding: Bekræfter knap så hård virus-effekt

"Meldingen bekræfter min tese om, at Ørsted ikke bliver lige så hårdt ramt af Covid-19 som mange andre," lyder det fra analytiker.

Foto: Martin Lehmann/Politiken

En stribe af de største danske selskaber har den seneste tid suspenderet sine forventninger til 2020 på grund af usikkerheden omkring udbruddet af coronavirus.

Mod strømmen går dog Ørsted, der onsdag morgen har kunnet fortælle markedet, at forventningerne fastholdes trods den øgede usikkerhed.

Det kommer ikke som den store overraskelse for Sydbanks Ørsted-analytiker, Per Fogh, der peger på, at det bekræfter, at Ørsted ikke rammes så hårdt af udbruddet.

"Meldingen bekræfter min tese om, at Ørsted ikke bliver lige så hårdt ramt af Covid-19 som mange andre."

"Det siger ikke super meget (onsdagens meddelelse, red.), men til gengæld siger det, at forretningsmodellen står godt imod," siger han til Ritzau Finans.

Det kan være andre selskabets udmeldinger, som har fået energiselskabet til at føle et behov for at opdatere markedet, mener Per Fogh:

"Mange har opdateret om, hvordan det rammer, så Ørsted har nok følt et behov for at sige, at de ikke bliver så hårdt ramt. De har en forretningsmodel, som godt kan modstå, og det er de ude at bekræfte i dag," lyder det fra analytikeren.

Ørsted oplister i meddelelsen flere mulige risici som følge af virusudbruddet - blandt andet rejserestriktioner og medarbejdere i karantæne, som kan påvirke driftsaktiviteter og leverancer.

Den største af disse hersker ifølge Per Fogh omkring Ørsteds udviklingsprojekter:

"Hvis den økonomiske nedgang rigtig tager fart, er det en risiko, at mange lande er mere tilbageholdende med at investere i grøn energi."

"Vi venter en del nyheder i år for eksempel omkring udbygninger i Japan og tenders i USA, så den største risiko er, at landene måske udskyder det," vurderer han.

Ørsted-chef: Har oplevet en betydelig efterspørgsel efter information

Ørsted fastholder forventninger trods corona-usikkerhed

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere