EnergiWatch

Ørsted-chef: Har oplevet en betydelig efterspørgsel efter information

Vores forretningsmodel er robust, lyder det Henrik Poulsen, der er adm. direktør i Ørsted, da selskabet producere strøm, som alle har brug for – selv under coronakrisen.

Foto: Jens Dresling

Den globale spredning af coronavirusset har rammer den økonomiske vækst og skaber stor usikkerhed hos en lang række danske selskaber, der de seneste uger har valgt at sløjfe forventningerne til 2020.

Virusudbruddet giver også anledning til en grad af usikkerhed hos Ørsted, men ikke nok til at den danske energikoncern trækker forventningerne til året tilbage.

I stedet fastholder selskabet de nyligt opjusterede forventninger til indtjeningen, og ifølge selskabets administrerende direktør, Henrik Poulsen, kører forretningen overordnet set fortsat som planlagt, selv om Ørsted ligesom de fleste andre virksomheder har indført en lang række tiltag for at mindske smitterisikoen.

"Når vi ser på vores forretningsmodel, så er den grundlæggende robust i den forstand, at vi producerer noget, som samfundet i allerhøjeste grad har brug for - også i en situation som denne. Der bliver gjort alt for, at vi kan opretholde produktionen fuldt ud, og en stor del af elektriciteten sælger vi på langsigtede fastpriskontrakter med regeringer og store virksomheder. Det betyder, at vi ser en kontinuitet i vores forretning. Det er det, der gør, at vi med det, vi kan se i dag, ikke har noget grundlag for at revidere forventningerne," siger han til Ritzau Finans.

Ørsted bekræfter dermed, at 2020 forventes at resultere i et driftsoverskud (EBITDA) på 16-17 mia. kr., når effekten af nye partnerskabsaftaler fraregnes. I en normal situation vil en fastholdelse af forventningerne ikke trække de store overskrifter, men det er noget, som investorerne i høj grad har efterspurgt, fortæller topchefen.

"Der er en markant usikkerhed i markedet, og vi oplever, at der er et stort behov for at kommunikere klart - selv om det er, at vi fastholder det, vi allerede har meldt ud. Vi har oplevet en betydelig efterspørgsel fra investorerne, og det er det forståelige ønske, som vi forsøger at opfylde med beskeden," siger Henrik Poulsen.

Ørsted fastholder forventninger trods corona-usikkerhed

Ørsted lægger sig i poleposition til havvindens startskud i den opstigende sols land

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs