EnergiWatch

Tilsyn sætter Norlys-fusionen under lup fra start

Det er ikke hensigtsmæssigt, hvis elmonopoler gennem fusioner kan organisere sig ud af de økonomiske rammer, de er underlagt, mener Forsyningstilsynets direktør Carsten Smidt.

Foto: SE

"Man skal helst ikke kunne organisere sig ud af de økonomiske rammer, der er sat op for selskaberne. Det kan føre til uhensigtsmæssige incitamenter, at man simpelthen vælger at gøre noget alene med henblik på at opnå en større fortjeneste. Det er ikke nødvendigvis hensigtsmæssigt, så det er selvfølgelig noget, vi vil være opmærksom på."

Det siger direktør i den offentlige kontrolmyndighed med elselskaberne i Forsyningstilsynet, Carsten Smidt, i forlængelse af Konkurrencerådets nylige godkendelse af fusionen af de to jyske energi- og telekoncerner, SE (tidl. Syd Energi, red.) i Esbjerg, der bl.a. ejer tv-udbyderne Stofa og Boxer TV, og Eniig med hovedsæde i Silkeborg. Fusionen under det nye fælles navn Norlys er den største i nyere tid herhjemme og bliver Danmarks næststørste energiselskab efter Ørsted.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs