EnergiWatch

Lars Naur: "Gebyropkrævning ligner en skjult konsolidering"

Opkrævning af betaling for myndighedsbehandling rammer helt skævt og belaster de mindre energiselskaber væsentligt hårdere end de største i sektoren, mener branchen. "Det kan til sidst gøre det svært at forsvare de mindre elselskaber," mener adm. direktør Lars Naur i Jysk Energi.

Foto: PR

De mindre elnetselskaber rammes uforholdsmæssigt og markant hårdere end de største selskaber herhjemme, når de opkræves betaling for såkaldt myndighedsbehandling af Energistyrelsen og Forsyningstilsynet.

"De små selskaber er i mange tilfælde mere effektivt drevet og har lavere tariffer, end de store, men det billede kan ændre sig, hvis ikke der ændres på fordelingen af omkostninger og en række gebyrer for myndighedsbehandling. Det rammer virkelig skævt, så længe fordelingen af omkostninger ikke er 100 pct. variable i forhold til  antallet af kunder i selskaberne," siger adm. direktør i energiselskabet Jysk Energi, Lars Naur:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs