EnergiWatch

Vicedirektør politianmeldes for stemmemisbrug i Radius

Iværksætter og investor Rasmus Visby, der har afdækket sagen om et opsigtsvækkende valg til Radius' bestyrelse, vil anmelde vicedirektør Flemming Strøm i boligselskabet KAB til politiet.

Foto: KAB / PR

Vicedirektør i boligselskabet KAB, Flemming Strøm, bliver nu politianmeldt, efter at han har stemt 3.000 gange på sig selv for at sikre sig en plads i elselskabet Radius' bestyrelse. Det skriver DR Nyheder.

Anmeldelsen kommer fra iværksætteren og investoren Rasmus Visby, der har været med til at afdække sagen. Han mener, der er grundlag for en anmeldelse, efter at boligselskabet tirsdag meddelte, at Flemming Strøm trækker sig fra bestyrelsesposten i Radius.

"En af mine venner sagde til mig, at det er jo faktisk stemmesnyd. Det står der i straffelovens paragraf 116 og 117, og eftersom man (i KAB, red.) har valgt at sige, at man ikke har fået lov til at bruge disse stemmer, er det aktuelt med den paragraf," siger Rasmus Visby i radioprogrammet Følg Pengene på P1.

Flemming Strøm var blandt de største stemmeslugere ved det nylige valg til bestyrelsen i det sjællandske elnetselskab Radius med over 3.000 stemmer.

Stemmerne på den noget ukendte kandidat kom imidlertid ikke fra almindelige forbrugere, der havde ret til at stemme ved at oplyse nummeret på deres private elmåler fra Radius. I stedet havde Flemming Strøm benyttet de tusindvis af målernumre fra fællesmålere i opgange, vaskekældre og udendørsarealer i almene boliger til at sikre stemmer til sig selv.

KAB’s administrerende direktør Jens Elmelund er ifølge DR ikke bekymret for anmeldelsen. Og ifølge jura-lektor Henning Fuglsang Sørensen fra Syddansk Universitet kan de to paragraffer i straffeloven næppe anvendes i sagen, fordi bestemmelserne er rettet mod valg til offentlige organer som eksempelvis Folketinget og en kommunalbestyrelse. Selv om elnet-selskabet Radius A/S er ejet af det statskontrollerede Ørsted, kan det næppe defineres som et offentligt selskab, mener han.

Trækker sig fra Radius’ bestyrelse efter anklage om stemmemisbrug 

Anklage om stemmemisbrug ved Radius-valg 

 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs