EnergiWatch

Tidsplan for elselskabers omdiskuterede sparekrav står ved magt

Markant udvidede sparekrav til de danske elselskaber får efter alt at dømme effekt fra 1. januar i år, vurderer Forsyningstilsynets direktør Carsten Smidt. Sparekravene og det såkaldte effektiviseringspotentiale i selskaberne er genstand for hidsig diskussion i sektoren.

Foto: PR Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Nye og markant større sparekrav til de danske monopolforretninger i elsektoren træder efter alt at dømme i kraft som planlagt fra 1. januar i år. Det slår forsyningstilsynets direktør Carsten Smidt fast, efter endnu en høringsfrist i sektoren om de kommende sparekrav til elselskaber, der er markant større end tidligere år, udløb mandag i denne uge.

Forsyningstilsynet har lagt op til milliardbesparelser i elselskaberne i et høringsudkast med en ny metode til benchmarking af selskaberne, der blev udsendt for knap tre måneder siden, og hvor de markant forhøjede effektiviseringspotentialer skal træde i kraft fra årsskiftet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs