EnergiWatch

Tilsyn lægger op til milliardbesparelse i elnettet

Forsyningstilsynet vil med en ny tilgang gå hårdere til elnetselskabernes indtjening og lægger op til store besparelser. Et udkast viser, at landets største netselskab, Radius, kan spare mere end en halv mia. kr., og at branchen som sådan kan trimme omkostninger for hele 20 pct.

Foto: Atlas Copco

Det kan være på tide for de danske monopolforretninger i elsektoren at stramme mavebæltet gevaldigt ind.

Forsyningstilsynet, som holder øje med elnetselskabernes effektivitet, har netop sendt en ny metode til den såkaldte benchmarking af selskaberne i høring, og her fremgår det af de såkaldte "indikative potentialer", at nogle af landets største elnetselskaber kan skære mere end 30 pct. af sine omkostninger, hvis de skal være økonomisk effektive.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs