EnergiWatch

Jesper Hjulmand: Derfor bør vi eje Ørsteds elnet-selskab

"Elnettet kan forblive på danske hænder med et forbrugerejet selskab som Seas-NVE som ejer af Radius, og forbrugernes og samfundets interesser vil fortsat være i centrum," skriver Seas-direktør i læserbrev.

Jesper Hjulmand, adm. direktør i Seas-NVE, opfordrer påny til, at Ørsteds sjællandske elnetselskab Radius med omkring en mio. elkunder skal forblive på danske hænder. Det gør han i et læserbrev i Berlingske mandag og umiddelbart efter, at en række danske og udenlandske investorer har afleveret købstilbud på Radius.

Seas-NVE, der er næststørste aktionær i Ørsted efter den kontrollerende ejer, den danske stat, er med i kredsen af potentielle købere. Ifølge EnergiWatch' oplysninger i partnerskab med ATP.

"Det har en betydning, hvem der ender med at blive ny ejer af elnetselskabet Radius. For ejerformen bag vores infrastruktur gør en mærkbar forskel. Det er ikke aktionærer, kapitalfonde eller andre, der skal have et udbytte. Elnettet kan forblive på danske hænder med et forbrugerejet selskab som Seas-NVE som ejer af Radius og forbrugernes og samfundets interesser vil fortsat være i centrum."

"Det er til fællesskabets bedste, og derfor er andelsselskabet også i fremtiden den bedste ejer af vores infrastruktur," skriver Jesper Hjulmand med en understregning af, at det ikke er uden betydning, hvem der ender med at købe elnettet, hvis elnettet i Danmark fortsat skal understøtte den grønne omstilling:

"I Danmark er det meste af elnettet på forbrugernes hænder. De andelsejede elselskabers vigtigste mål er at varetage forbrugernes interesser. Og det er derfor, vi i tide har investeret i udviklingen af energisystemet til gavn for forbrugerne og vores samfund."

Milliardsalg af Radius presses af yderligere usikkerhed 

Ørsted satte i juni i år Radius til salg, og prisen for selskabet er blevet anslået til omkring 15 mia. kroner. Salget forventes af falde på plan i løbet af første halvår 2019.

Hjulmand sender kærlighedsbrev til Ørsted 

Nyt forslag vil sikre Ørsteds elnet på danske hænder 

Dansk pensionskasse vil byde på Ørsteds elforretning

Europas største energiselskab stempler ind i kampen om Ørsteds elnet 

Jysk-fynsk energiselskab joker i budkrigen om Ørsteds milliardsalg 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs