EnergiWatch

Jysk-fynsk energiselskab joker i budkrigen om Ørsteds milliardsalg

En reduceret kreds af danske og internationale investorer vil om få dage byde på Ørsteds milliardforretning i det sjællandske elnet. Med i spillet er det jysk-fynske energiselskab Ewii.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Det mellemstore jysk-fynske energiselskab Ewii, der driver Danmarks klart billigste elnet i selskabet Trefor El-net, ligner en joker i den verserende budkrig mellem danske og internationale investorer om Ørsteds sjællandske netselskab Radius.

Ifølge EnergiWatchs oplysninger indgår Ewii-koncernen i en investorkreds, der om få dage vil fremlægge et såkaldt ikke-bindende, indikativt bud på købet af Radius og selskabets omkring en mio. sjællandske elkunder, der uofficielt er værdisat til mellem 10-15 mia. danske kroner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs