EnergiWatch

Ewii: Derfor er ny energifusion ikke et match for os

SE-koncernens elpriser for en almindelig parcelhuskunde er markant højere, ligesom priserne i fusionspartneren Eniig også ligger over den nettarif, kunderne i eksempelvis det jysk-fynske elselskab Ewii betaler. "Alene af den årsag vil vi være et dårligt match," siger adm. direktør Lars Bonderup Bjørn i Ewii, der har landets billigste elpriser.

Foto: Lasse Hyldager Fotografi

Den kommende storfusion mellem de to jyske energiselskaber SE og Eniig, der med sammenlægningen bliver Danmarks største rendyrkede energiselskab under navnet Norlys, kommer ikke til at holde den adm. direktør i Ewii, Lars Bonderup Bjørn, vågen om natten. Og han ser ikke det jyske-fynske energiselskab som et match i den nye energikæmpe alene på grund af den store forskel i elprisen.

"Det kommer ikke til at ændre på vores hverdag. Vi har landets billigste elnet og har af den årsag svært ved at slå os sammen med andre. Hvis man forestillede sig, at vi skulle skulle fusionere med f.eks. SE, ville det betyde, at det blev dyrere for mine elkunder. Det er faktisk udfordringen ved at være billigst," siger Lars Bonderup Bjørn.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs