Kinas elbiler lokker VW på trods af risici

Volkswagen forbereder sig på produktion af elbiler på verdens største marked.
RITZAU FINANS

Den tyske bilgigant Volkswagen forbereder sig på en hurtig ekspansion i produktionen af elbiler næste år, og den største produktion vil være i Kina.

Det skriver New York Times.

Det skyldes, at Kina investerer kraftigt i bilstationer og forskning og derved skubber bilproducenterne til at omfavne batteridrevne køretøjer. I weekenden understregede Kina ambitionen om at forbyde salg af benzin- og dieseldrevne biler på sigt.

Kinesiske embedsmænd er indstillet på at indføre strenge regler, der vil tvinge bilproducenter som Volkswagen til at sælge nye energirigtige køretøjer i landet, hvis det her og nu stadig vil sælge gammeldags benzindrevne biler. Alligevel siger den tyske virksomhed, at den kender risiciene ved overførsel af teknologi, og at mulighederne kan hjælpe selskabet med at nå sine ambitioner hurtigere.

"Vi er i en læringsproces sammen med dem. En proces, som er meget hurtigere, end vi er vant til. I vores "normale" processer ville det ikke være muligt at komme på markedet næste år," siger administrerende direktør for Volkswagens kinesiske forretning Jochem Heizmann til New York Times.

Globale bilproducenter føler sig nødsaget til at vokse i et land, der er blevet verdens største bilmarked, skriver avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs