EnergiWatch

Jaguar vil kun producere el- og hybridbiler fra 2020

Den britiske elbilproducent følger i hjulsporet på Volvo og udfaser produktionen af nye modeller med forbrændingsmotorer.

Jaguar har netop præsenteret en sin klassiske e-type som elbil i limited edition. Den skal kun koste dig 300.000 pund før afgifter, skal den.

Bilproducenten Jaguar Land Rover følger andre producenter i branchen, såsom Volvo, og vil kun producere el- og hybridbiler fra 2020.

Det skriver The Guardian.

Jaguar Land Rover er den seneste store bilproducent, der annoncerer, at den vil stoppe med at lancere nye modeller med forbrændingsmotorer. Beslutningen fra Jaguar Land Rover kommer kun to måneder efter, at konkurrenten Volvo satte et mål, om at stoppe med at producere nye modeller med forbrændingsmotorer i 2019.

Bilproducentens plan kommer i kølvandet på den skotske regerings meddelelse om, at Skotland skal udfase behovet for benzin- og dieselbiler før 2032, hvor landet agter at gøre salg af de typer af biler ulovlige.

Jaguar Land Rovers' administrerende direktør, Dr. Ralf Speth, udtaler, at alle bilproducentens nye modeller fra 2020 bliver fuldstændig elektrificerede. Dog advarer han mod utilsigtede konsekvenser som en elektrificering og skabelsen af selvkørende biler vil have for bilindustrien.

"I Storbritannien er der på nuværende tidspunkt mere end en kvart million lastbilchauffører. Hvad sker der med vores samfund, hvis lastbilchaufførerne mister deres arbejde? hvem skal betale for dem? Og hvad kommer der til at ske med den sociale struktur i landet?" siger Dr. Ralph Speth til The Guardian.

Ifølge professor David Bailey, der er bilekspert ved Aston University, er det nye initiativ fra Jaguar Land Rover et tegn på, at selskabet prøver at indhente konkurrenterne såsom Tesla og BMW, der allerede er begyndt at tilpasse sig de ændrede forhold og de højere krav til at mindske CO2-udledning på globalt plan.

Volvo vil have elmotor i alle biler fra 2019

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere