EnergiWatch

Vattenfall bestiller Europas største elkedel i Danmark

Nordjyder skal levere grejet til at omforme 45MW nordtysk vindmøllestrøm til fjernvarme.

Foto: Inopower

Nordjyske Inopower har modtaget en ordre på en 45MW stor elkedel. Det er Vattenfall, der hos Inopowers tyske datterselskab BVA Elektrokessel har bestilt, hvad der ifølge selskabet bliver Europas største såkaldte hedtvandskedel, når den i årets anden halvdel leveres til energiselskabet i Hamborg.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Kedelproducenten, der også gør sig i kontrolsystemer til energibranchen, blev etableret i Nørresundby i 2002. De seneste år har Inopower dog i højere grad fokuseret på eksportmarkederne i især Østrig og Tyskland. Samlet har selskabet og dets tyske datter samlet installeret 38 store elkedler.

"Vi oplever en stor efterspørgsel på vores teknologi og vores ingeniørers knowhow i forbindelse med integration af elkedler i forskelligartede energisystemer," siger Inopowers direktør Troels Davidsen.

"Siden 2013, hvor vi for alvor etablerede os på eksportmarkederne, har vi opnået en markant markedsandel i hele Europa, ikke mindst i Tyskland og Østrig."

Kraftværker tjener stort på at tilbyde tyskerne elkedler

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs