EnergiWatch

Fjernvarmen: Danmark udnytter ikke grøn strøm

Selv om varmepumper drevet af vindmøllestrøm er oplagte, kommer de ikke med det nuværende afgiftssystem, siger ny rapport fra Dansk Fjernvarme.

Foto: Dansk Fjernvarme

Danmarks righoldige vindenergi vil ikke blive udnyttet af elektriske varmepumper i mange år fremover. Det skyldes, at afgiftssystemet gør det mere økonomisk at bruge gas end grøn strøm, fremgår det af en ny analyse, som fjernvarmens tænketank Grøn Energi har foretaget. Dansk Fjernvarme vil nu gå i brechen for del el-drevne varmpumper, siger organisationen.

"Hvis ikke fjernvarmens investeringsvilkår ændrer sig, vil en stor del af de naturgasfyrede decentrale kraftvarmeværker lægge elproduktionen på hylden, og investere i gasmotordrevne varmepumper. Dermed vil naturgas blive kraftvarmeværkernes foretrukne brændsel og ikke el, der ellers i flere rapporter bliver beskrevet som det, der bedst sikrer sammenhæng mellem de forskellige sektorer," hedder det i en melding fra Dansk Fjernvarme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs