Solcellefeberen kan bryde ud igen - for en kort bemærkning

Går man med planer om at erhverve sig et solcelleanlæg, kan der være godt nyt på vej til de hurtige.
Foto: Ritzau Scanpix/Tobias Selnær Markussen.
Foto: Ritzau Scanpix/Tobias Selnær Markussen.
DANIEL WINTHER PEDERSEN

Der er i de seneste år dukket en masse solcelleanlæg op i de danske villakvarterer, og går man med planer om at hoppe med på bølgen, bliver der i marts skruet op for den pris, som man får pr. kWh.

Det er en ny aftale, der mandag den 26. januar skal til høring hos Energistyrelsen, og den vil sende prisen pr. kWh, som solcelleanlægget producerer, op på 1,02 kr. fra de nuværende 60 øre.

Jørgen Due Thomsen, forrentningschef hos Energimidt, forventer, at aftalen bliver vedtaget inden for de kommende uger, men hvis man vil have del i den nye pulje, skal man være hurtig.

"Det er kun fra den 15. til den 31. marts, at man kan søge om del i puljen. Samtidig er puljen på i alt 12 MW, hvilket vi forventer svarer til omkring 3.000 private anlæg, og det fungerer efter først til mølle-princippet," siger Jørgen Due Thomsen.

For at søge del i puljen skal man ikke have anlægget monteret og i drift, man skal blot have skriftligt bevis for, at man har købt et solcelleanlæg, når man søger.

Hvis man alligevel ikke får del i puljen og har købt et solcelleanlæg, er der dog hjælp at hente, fortæller Jørgen Due Thomsen.

"Man kan kvit og frit få sine penge tilbage, hvis man ikke får del i den pulje, som bliver udstedt. Men ordningen er længe ventet, og den er markant bedre, end de nuværende forhold. Derfor kommer det til at gå stærkt," siger Jørgen Due Thomsen.

Tænker du allerede nu på at opsætte et utroligt stort solcelleanlæg, skal du lige vente lidt, inden du bestiller. Hver hustand må nemlig maksimalt have et solcelleanlæg, som er på 6 kW.

Jørgen Due Thomsen mener, at det er et oplagt tidspunkt at foretage en investeringen i solcelleanlæg på, fordi renterne i den finansielle verden lige nu er meget lave.

"Der er meget lidt at hente i rente på en almindelig lønkonto lige nu. Med den kommende ordning vil et solcelleanlæg have en forrentning på mellem seks og ni pct. om året, alt efter hvor meget solen skinner," siger Jørgen Due Thomsen.

Statsrevisorer sender solcellesagen i graven

Analyse: Vindmøller dominerer grøn dansk eksport

Storbanker: Grønne investeringer går fri af oliedyk

Østjysk elforbrug falder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også