Arving træder op i Grundfos-toppen

Barnebarnet af Grundfos-stifteren bliver ny koncerndirektør i pumpe-virksomheden, mens Søren Ø. Sørensen forlader selskabet efter 26 år.

Der bliver byttet pladser i toppen af pumpe-virksomheden Grundfos for tiden.

I foråret blev Mads Nipper ny topchef i Bjerringbro-selskabet, efter at den tidligere chef Carsten Bjerg var blevet sendt på porten i december oven på en række sløje regnskaber.

Nu meddeler selskabet så, at Søren Ø. Sørensen efter 26 år i selskabet forlader posten som koncern-direktør, som har haft siden 2003, ved årets udgang.

Formand: Ny pumpeboss kan motivere

Ny mand på posten bliver i stedet Poul Due Jensen, som er barnebarn af stifter Poul Due Jensen. Han er for nylig hjemvendt efter mange år som direktør i Asien og Pacific med base i Singapore.

Ikke topchef i denne omgang

Efter sidste års fyring af koncerndirektør Carsten Bjerg blev barnebarnet nævnt som afløser, hvilket han dog selv afviste. I stedet blev han ny global direktør for branding og marketing (Group Senior Vice President, men nu rykker han altså endnu højere op i hierarkiet.

"Poul er den helt oplagte og naturlige afløser for Søren, så derfor glæder det mig meget, at Poul har sagt ja til at påtage sig opgaven fra årsskiftet,” siger koncerndirektør Mads Nipper i en meddelelse.

”Poul kender Grundfos fra barnsben. Han har arbejdet i mange lederpositioner, blandt inden for forretningsområdet for doseringspumper fra koncernens hovedsæde i Bjerringbro og med salg og marketing i Asien og Nordamerika og har oparbejdet en enorm erfaring og global indsigt".

Ingen særbehandling til Grundfos-arving

Vil skifte spor

Udover rygterne om, at Poul Due Jensen var udset til øverste post i Grundfos, var også koncerndirektør med ansvar for slag, Søren Ø. Sørensen, i spil.

”Jeg har haft en fantastisk karriere i en fantastisk virksomhed i ganske mange år, så nu vil jeg gerne forfølge nogle andre drømme og skifte spor, blandt andet til bestyrelsesarbejde i forskellige virksomheder. Jeg er nået til et punkt, hvor jeg gerne vil prøve de drømme af, mens tid er. Det glæder jeg mig til, selvom det er med vemod og taknemmelighed efter mange gode år hos Grundfos,” lyder det videre fra Søren Ø. Sørenen, der kom til Grundfos som marketingchef i 1989 efter en karriere ved Danfoss.

Grundfos-ejer: DI er nølende, fodslæbende og bagstræberiske

Skal skrue op for væksten

Grundfos kom ud af 2013 med et resultat før skat på 1,5 mia. kr. Pænt, men oprindeligt var forventningen, at resultatet ville blive bedre end i 2012, der endte med 1,9 mia. kr. før skat.

"De seneste tre år er vores overskud faldet, og i samme periode har vores omsætningsvækst været faldende. Det er to forhold, der bekymrer os," som bestyrelsesformand Jens Moberg har udtalt.

Derfor har han givet den nye ledelse i Grundfos en opgave med at skrue indtjeningen i vejret og øge væksten - en opgave, som Poul Due Jensen nu også skal hjælpe med til at løse på højeste plan.

”Jeg glæder mig til de nye udfordringer. Grundfos er et af de stærkeste brands i branchen, og den position skal fastholdes. Derfor skal det næste halve år primært bruges til at globalisere og styrke vores mange forskellige branding og marketing aktiviteter. Samtidig glæder jeg mig til at arbejde intensivt med at styrke de forskellige forretningsområder, såsom vandforsyning, industri og bygninger, og lægge planer for hvordan vi sikrer fortsat vækst. Først og fremmest glæder jeg mig dog til at arbejde sammen med den øvrige topledelse om at fastlægge og eksekvere fremtidens koncernstrategi for Grundfos”, udtaler Poul Due Jensen.

På vej mod toppen?

Hvorvidt udnævnelsen er et skridt mod den øverste post i familiefirmaet, nævnes ikke i meddelelsen, men Poul Due Jensen har flere gange tidligere luftet ideen om at blive tredje generation til at stå i spidsen for Bjerringbro-selskabet:

"Mor og far har da en drøm om, at der engang skal sidde en Due Jensen i den øverste stol. Det kunne være spændende at blive topchef i Grundfos. Men hvem ved? Det er ikke sikkert, at Grundfos har brug for mig i den rolle. Det kan også sagtens være, at jeg ikke passer ind, eller at jeg ikke kan. Min karrierreplan vil sende mig i retning af topposten. Tiden vil vise, om jeg ender der, men jeg vil gerne," som han sagde til Berlingske i 2003.

Grundfos samler nordisk salg

B&O napper Grundfos-direktør

Grundfos klar "uanset hvad"

Eneste medicin for Grundfos er vækst

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Photo: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter