Grundfos-ejer: DI er nølende, fodslæbende og bagstræberiske

Niels Due Jensen revser industriens lobbyister for deres rolle i kampen for at få bæredygtighed på erhvervslivets dagsorden.
Niels Due Jensen er søn af Grundfos-stifter Poul Due Jensen. Foto: DALHOFF CASPER
Niels Due Jensen er søn af Grundfos-stifter Poul Due Jensen. Foto: DALHOFF CASPER

Hovedpersonen i af en af Danmarks absolut tungeste industrivirksomheder tager nu bladet fra munden og langer voldsomt ud efter Dansk Industris (DI) kurs på det grønne område.

Det sker i mediet Mandag Morgen, hvor Grundfos-ejer og bestyrelsesmedlem Niels Due Jensen siger, at han oplever et stort svigt fra erhvervslivets tungeste interesseorganisation, når det omhandler bæredygtige løsninger.

"DI har simpelthen ikke set lyset i de muligheder, der er i en klimarigtig dagsorden for erhvervslivet og for Danmark. Det synes jeg er dybt skuffende, og det vil jeg gerne citeres for. DI er nølende, fodslæbende og bagstræberiske i forhold til grøn erhvervsudvikling. De har en særdeles gammeldags måde at forstå konkurrencesituationen på," lyder bredsiden fra Grundfos-stifterens søn i Mandag Morgen.

Hård radikal kritik af DI's energikurs

Niels Due Jensen er medstifter af Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling (RBE), hvilket har været en blandet fornøjelse. For på den ene side er der stor opbakning til idéerne, men, siger han:

"Når det kommer til stykket, er der mange, der ikke vil ofre det, der skal til, for at få forankret de gode hensigter dybt i kulturen,” siger Niels Due Jensen til Mandag Morgen og placerer deri et stort ansvar på DI's skuldre.

Se artiklen i Mandag Morgen her.

DI ønsker ikke at kommentere kritikken.

Grundfos henter arving hjem fra Asien

Så populær var Carsten Bjerg for et år siden

Også på de store linjer

Det er ikke første gang, at DI får kritik for at svigte den, forsømme eller ligefrem modarbejde den grønne dagsorden.

I forbindelse med et forslag fra Connie Hedegaard, som ønskede at redde CO2-kvotemarkedet, bakkede organisationen - i tråd med sin europæiske moderorganisation Business Europe - ikke op.

I stedet blev forslaget modarbejdet med næb og klør, hvilket mødte stor kritik fra politisk hold i Danmark. Særligt Socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Theill og den nuværende energi- og klimaminister Rasmus Helveg Petersen (R) bankede løs på de anså som grønne benspænd.

"Man kunne bruge sprogets værste gloser om deres opførsel," sagde Helveg Petersen dengang til EnergiWatch.

S: DI blokerer for den grønne omstilling

Grundfos udnævner ny fondsdirektør

Danfoss byder Google op til dans

Grundfos henter arving hjem fra Asien

Grundfos-arving skærer ud i pap: Jeg er ikke kandidat

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs