Analytiker tror på stærk start for Novozymes

Der er formentlig gode nyheder på vej, når det danske enzymfirma kommer med kvartalsregnskab, vurderer Alm. Brand Markets.
Foto: Novozymes/ PR
Foto: Novozymes/ PR
AF RITZAU

Det kommende førstekvartalsregnskab fra Novozymes 24. april ventes at vise en stærk start på året og en vækst markant over den prognose, som selskabet har givet for hele året.

Det vurderer Alm. Brand Markets, som forud for regnskabet har skruet en smule op for kursmålet for aktien til 260 kr. fra før 250 kr.

"Vi ser derfor gode muligheder for positivt momentum i aktien frem mod regnskabet, selvom væksten delvist er skabt af en nem sammenligningsbase, markedet har inddiskonteret væksten, og det langt fra er givet, at Novozymes opjusterer på den baggrund," skriver aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets i en kommentar.

Han fastholder en neutral anbefaling af aktien baseret på forholdsvis høje kortsigtede valuation-multipler, men han tilføjer, at han ligger langt tættere på en købsanbefaling end det modsatte.

Alm. Brand Markets estimerer, at regnskabet fra Novozymes vil vise en vækst i første kvartal på 12 pct., hvor selskabet for hele året til sammenligning har guidet 6-9 pct.

"En stor del af dette momentum er skabt af en nem sammenligningsbase, men biofuel-markedsvækst på 12 pct. ligger over forventningerne. Vi ser faktisk en anelse opside til markedets Q1 14-vækstestimater, trods de aggressive forventninger. EBIT er påvirket af engangsindtægten fra Monsanto, og markedsestimater kan derfor være lidt misvisende. Selv korrigeret for dette ligger vi dog over konsensus og forventer derfor også en overraskelse på indtægtssiden," skriver finanshuset.

Ny konkurrent kan være på vej til Novozymes

Se de bedste energichefer

KiOR får livsvigtigt lån fra storinvestor

Ethanol-priser skyder i vejret

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også