EnergiWatch

Ny konkurrent kan være på vej til Novozymes

Schweizisk-amerikansk ethanolsamarbejde kan være skidt nyt for Novozymes.

Foto: Novozymes/ PR

Schweiziske Syngenta har indgået et samarbejde med amerikanske Cellulosic Ethanol Technologies (CET) om en ny teknologi til ethanolfabrikker.

Den nye teknologi skal bruges til at understøtte Syngentas Enogen-majssort og kan potentielt være en konkurrent til Novozymes' enzymteknologi på området, vurderer Alm. Brand Markets.

Indtil videre er Syngentas produkter dog ikke særligt udbredt, og Novozymes har da også mulighed for at innovere hurtigere end konkurrenterne.

Alm. Brand Markets fastholder sin neutrale anbefaling af Novozymes-aktien og kursmålet 250 mod en markedskurs på 237 kr. onsdag morgen.

Se de bedste energichefer

KiOR får livsvigtigt lån fra storinvestor

Novozymes-rival i pengeproblemer

Ethanol-priser skyder i vejret

Mere fra EnergiWatch

Andel vil investere 90 mia. kr. frem til 2035

Energiselskabet vil opbygge en vedvarende energikapacitet på 3-4 GW over de kommende 12 år som led i ny investeringsplan, der også inkluderer ansættelsen af 150 nye medarbejdere.

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en windfall-skat kun vil sende få milliarder i statskassen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs