EnergiWatch

Rekordbonus til Danfoss-top

80 mio. kroner er der samlet set til i løn, bonus og pension til de tre direktører i Danfoss. Det gør selskabets direktion til en af Danmarks bedst betalte.

Foto: 3GF

Selv om omsætningen gik lidt tilbage i 2013, og resultatet af den primære drift faldt fra 3,769 mio. kr. til 3,616 mio. kroner, er der blevet råd til en bonusfest af de større i den sønderjyske cleantech-koncern.

Direktionen bestående af tre mand står således til at skulle dele i alt 81 mio. kroner fordelt på 21 mio. kroner i ren gage, 7 mio. kroner i pension og 53 mio. kroner i bonus. Til sammenligning modtog direktionen sidste år en samlet aflønning på 60 mio. kroner. Direktionen består af adm. direktør Niels B. Christiansen, finansdirektør Jesper V. Christensen og driftsdirektør Kim Fausing.

En del af bonussen stammer dog tilbage fra 2012, men er først kommet til udbetaling i 2013. Det drejer sig om syv mio. kroner. Således er den samlede lønpakke til direktionen i 2013 74 mio. kroner, mens den i 2012 var på 67 mio. kroner.

Danfoss-boss i Maersk bestyrelse

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Bedre end Carlsberg

Der er dog stadig tale om en meget pæn lønpakke, erkender koncerndirektør Niels B. Christiansen.

"Det er rigtigt, at både 2012 og 2013 har udløst store bonusser. Men det har også været år, hvor vi har vendt udviklingen i koncernen og formået at skabe vækst i en meget vanskelig periode," siger han til EnergiWatch.

Til sammenligning fik de to direktører i Carlsberg, adm. direktør Jørgen Buhl Rasmussen og finansdirektør Jørn P. Jensen i 2013 tilsammen 45,8 mio. kr. i samlet aflønning.

Ud over direktionen er der også en pæn lønstigning til bestyrelsen, der får sit samlede honorar øget med 50 procent fra fire mio. kroner til seks mio. kroner Danfoss-bestyrelsen består af 10 medlemmer, heraf tre medarbejdervalgte og æresmedlemmet Bitten Clausen.

Danfoss byder Google op til dans

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs