EnergiWatch

Danfoss indgår solalliance for milliarder

Den udfordrede sol-division i Danfoss indgår en alliance med tyske SMA Solar, der fremover overtager Danfoss' solar inverter forretning. Danfoss køber sig ind i SMA for 2,3 mia. kroner.  

Foto: 3GF

Danfoss satser nu flere milliarder på at bringe selskabets soldivision tilbage i førerfeltet. Danfoss A/S og tyske SMA Solar Technology AG har netop offentliggjort, at selskaberne indgå i et tæt strategisk partnerskab. Begge selskaber forventer betydelige skalafordele ved aftalen.

I forbindelse med aftalen erhverver Danfoss 20 procent af aktierne i SMA for knap 2,3 mia. kroner. Samtidig vil SMA overtage Danfoss’ solar inverter forretning.

“Med det tætte samarbejde mellem Danfoss og SMA, der har en unik position på markedet for solar invertere, skaber vi sammen en af verdens største converter alliancer og opnår samtidig en global tilstedeværelse. En ejerandel på 20 procent af SMA er et stærkt signal om, at vi fortsat ønsker at bidrage til udvikling af solområdet. Danfoss får fremadrettet stor gavn af skalafordelene og vækstraterne i solbranchen,” forklarer Niels B. Christiansen,adm. direktør for Danfoss, i en meddelelse.

Danfoss-topchef på opkøbsjagt

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Satser på EU, Kina og USA

Efter den endelige afslutning af handlen vil SMA’s portefølje blive lanceret i det hastigt voksende segment for mellemstore solcelleanlæg i Europa, Kina og USA, oplyser Danfoss.

“Den strategiske alliance med Danfoss styrker SMA’s førerposition på det globale solar inverter-marked. Vi står over for et meget konkurrencepræget marked med øget prispres. I den forbindelse vil SMA drage fordel af Danfoss’ mangeårige erfaringer med frekvensomformere. Dette marked har nemlig gennem lang tid været kendetegnet ved intens konkurrence. Som følge heraf har det været Danfoss’ strategi løbende at bringe omkostningerne ned. Ved at etablere et tæt partnerskab er der et betydeligt potentiale for yderligere forbedringer hos begge selskaber,” siger Pierre-Pascal Urbon, der er adm. direktør for SMA, i udtalelsen.

SMA er en koncern med tilstedeværelse i 21 lande og med omkring 5000 medarbejdere. Selskabet omsatte sidste år for omkring 7,5 mia. kroner.

Binder sig i mindst to år

Danfoss erhverver 6,94 millioner SMA-aktier til en samlet pris på 302,4 mio. Euro (Knap 2,3 mia. DKK) eller 43,57 Euro pr aktie. Aktieandelen på i alt 20 procent erhverves fra grundlæggerne, deres fonde og øvrige. Danfoss vil hverken sælge eller købe SMA-aktier i en lock-up periode på mindst to år. Aftalen er betinget af myndighedernes godkendelse og øvrige forhold, og en endelig afslutning af handlen forventes i løbet af tredje kvartal 2014.

Danfoss og Rockwool i opråb til EU

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs