Energi-iværksætter får millionindsprøjtning

En stribe investorer ser gode muligheder i TEGnology fra Vejle, som de nu smider 10 mio. kr. efter.
Den nye teknologi, som er udviklet af danske TEGnology, kan blandt andet bruges til at omdanne spildvarme fra lastbiler til strøm. | Foto: Smith Electric
Den nye teknologi, som er udviklet af danske TEGnology, kan blandt andet bruges til at omdanne spildvarme fra lastbiler til strøm. | Foto: Smith Electric

En ny teknologi fra TEGnology, der skal omsætte spildvarme til strøm, vækker så stor interesse, at selskabet bag den nu modtager 10 mio. kr. fra en række investorer.

Det skriver den Horsens-baserede fond Insero i en meddelelse. Det er nye lovende testresultater, der får pengene op af lommen på investorerne.

”TEGnology har gennemgået en fantastisk udvikling. Fra at have en videnskabelig ide, har de nu fået et selskab op at køre og bevist, at teknologien fungerer. Vi ser stort potentiale i virksomheden og investerer derfor igen i selskabet,” siger Mogens Vig Pedersen, adm. direktør i Insero, som investerer 7,5 mio. kr. i selskabet.

Derudover investerer Innovation MidtVest 2,4 mio. kr., mens grundlægger Flemming Bjørn Hansen spæder til med 100.000 kr.

Jyder satser på energirenovering

Kan klare høje temperaturer

TEGnology har brugt to år på at udvikle teknologien, og nu viser nye testresultater altså, at teknologien fungerer. Dermed sidder selskab på det der betegnes som en "unik teknologi" til at omdanne spildvarme til strøm.

Teknologien fungerer blandt andet effektivt ved høje temperaturer, og det maskiner, køretøjer, fragtskibe og kraftværker med store motorer særligt interessante for TEGnology.

Udover de 10 mio. kr. fra staten bevilliger EUDP (Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram) 2,3 mio. kr., som skal bruges til at udvikle en termoelektrisk generator til Volvo lastbiler. Den skal TEGnology udvikle i samarbejde med Aarhus Universitet, DTU, samt Panco og Mahle, to tyske virksomheder.

Insero Fonden starter nyt selskab

Det er moduler som det på billedet, der kan omdanne spildvarme i eksempelvis tunge køretøjer til strøm. Foto: Insero

Vi er markedsklar

Den nye kapital betyder, at den tre mand store iværksættervirksomhed, forventer at være markedsklar til sommer.

”Vi fortsætter med at udvikle vores modul, og vi har et mål om at lancere produktet i USA på en messe. Her vil vi have testmoduler klar til salg,” siger adm. direktør Paul Egginton.

”Med ny kapital bliver vi de første på verdensmarkedet med en teknologi, der så effektivt kan udnytte spildevarme. Og vi er de første på verdensmarkedet med de nye og billige materialer.”

EU sender millioner efter energieffektive hjem i Jylland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også