Grundfos henter arving hjem fra Asien

Efter en årrække i Fjernøsten henter Grundfos-toppen nu arving Poul Due Jensen hjem til en nyoprettet stilling i pumpekoncernens øverste lag.
Poul Due Jensen. Foto: Anders Find
Poul Due Jensen. Foto: Anders Find

Den meget omtalte Grundfos-arving Poul Due Jensen vender nu tilbage til hovedkvarteret i Bjerringbro efter 14 år i udlandet.

Det fortæller pumpekoncernen i en meddelelse, hvor det oplyses, at arvingen udnævnes til en nyoprettet stilling som Group Senior Vice President med ansvar for Grundfos' globale marketing, branding og kommunikation.

”Jeg glæder mig til de nye udfordringer. Vi har et stærkt brand i markedet, der skal videreudvikles og kommunikeres endnu flere steder, og det glæder jeg mig til at skulle stå i spidsen for,” siger 42-årige Poul Due Jensen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ifølge Grundfos er udnævnelsen af Poul Due Jensen, der er barnebarn til stifter Poul Due Jensen, et udtryk for, at koncernen vil styrke "sin eksterne relationer til kunder, samarbejdspartnere, gæster og omverden" i det hele taget.

Grundfos-arvingen har de senere år været direktør for selskabets aktiviteter i Asien-Pacific regionen, som han har styret fra Singapore.

Grundfos-arving skærer ud i pap: Jeg er ikke kandidat

Ledelsesproblemer

Grundfos' øverste ledelse har de senere år været præget af store omvæltninger. I december Carsten Bjerg fyret som adm. direktør, kun godt et år efter han blev udnævnt som årets leder i Danmark.

Fyringen udløste diskussioner om afløseren, hvor netop 42-årige Poul Due Jensen blev nævnt. Spekulationerne om, at barnebarnet til stifteren skulle vende hjem for at overtage chefstolen blev dog manet til jorden af hovedpersonen selv.

Udover Carsten Bjerg, som blev fyret, forlod tre absolutte topfolk, heriblandt to koncerndirektører, koncernen frivilligt i løbet af 2013.

På nuværende tidspunkt er kun to af stillingerne i den fem-mand store direktion besat. Indtil en topchef er udpeget indgår bestyrelsesformand Jens Moberg i ledelsen med koncerndirektør Søren Ø. Sørensen og koncerndirektør Lars Aagaard.

Grundfos ramt af toplederflugt

Grundfos ramt af toplederflugt

Avis: Arving vil ikke afvise Grundfos-kandidatur

Carsten Bjerg fyret hos Grundfos

Så populær var Carsten Bjerg for et år siden

Fakta om Poul Due Jensen

Født 19. november 1971

2014: Group Senior Vice President, corporate marketing, branding and communications

2011: Group Senior Vice President & Regional Managing Director, Asia Pacific Region

2009: Area Managing Director, Grundfos Singapore

2007: General Manager, Grundfos Singapore

2005: Segmentdirektør, Grundfos Management, Danmark

2002: Regional marketingdirektør, Grundfos Pumps Corp., USA

2000: Marketingdirektør, Grundfos, Canada

1995: Salgschef, Computerstore

Tillidshverv: Bestyrelsesmedlem, Poul Due Jensens Fond (Grundfos) og bestyrelsesmedlem, Bitten og Mads Clausens Fond (Danfoss)

Uddannelse: HD i afsætning samt executive-uddannelser fra Stanford University i USA og IMD i Schweiz.

Privat: Søn af Niels og Minna Due Jensen, gift med Annette Hougaard Due Jensen, som han har Zia (12) og Niels Victor (9) med.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter