Carsten Bjerg fyret hos Grundfos

Carsten Bjerg er fortid i Grundfos. Bestyrelsen er ikke tilfreds med virksomhedens nøgletal og udvikling.
Foto: Casper Dahlhoff
Foto: Casper Dahlhoff

Grundfos' adm. direktør Carsten Bjerg er blevet fyret. Selskabets bestyrelse er ikke tilfreds med udviklingen hos pumpegiganten.

Det fondsejede selskab har indgået en aftrædelsesaftale med den nu tidligere adm. direktør.

"Carsten Bjerg har ydet en stor indsats for Grundfos i 16 år, hvilket vi takker ham for. Grundfos har et stort uudnyttet vækstpotentiale, og vi er ikke tilfredse med virksomhedens nuværende nøgletal og udvikling. Derfor har vi efter nøje overvejelse besluttet os for at finde en ny topleder til Grundfos," siger Grundfos’ koncernbestyrelsesformand Jens Moberg i en meddelelse.

Indtil en ny koncernchef er udpeget, vil bestyrelsesformand Jens Moberg indgå i ledelsen af Grundfos sammen med koncerndirektør Søren Ø. Sørensen og koncerndirektør Lars Aagaard.

Grundfos henviser til pressemeddelelsen, men bekræfter, at Carsten Bjerg er blevet fyret.

Selskabet præsterede et overskud i første halvdel af 2013 på 441 mio. kr., hvilket var næsten en halvering fra 779 mio. kr. året forinden. Carsten Bjerg kaldte selv resultatet "lige bestået". Grundfos omsatte i 2012 for 22,6 milliarder kroner. Globalt har virksomheden over 18.000 medarbejdere.

Carsten Bjerg blev sidste år kåret som årets leder. Dengang bragte Jyllands-Posten et stort portræt af Bjerg. Læs det her.

USA volder Grundfos store problemer

Vækstplan i Grundfos er i strid modvind

Grundfos-fond presset til lønnedgang

Beskeden vækst hos Grundfos

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også