Grundfos-arving skærer ud i pap: Jeg er ikke kandidat

Poul Due Jensen afviser på det kraftigste, at han er kandidat til at overtage topposten i Grundfos.
Poul Due Jensen, barnebarn til Grundfos-stifter Poul Due Jensen.
Poul Due Jensen, barnebarn til Grundfos-stifter Poul Due Jensen.

Poul Due Jensen er ikke kandidat til at blive koncerndirektør i Grundfos, efter Carsten Bjerg i sidste uge blev fyret som topchef.

Det melder barnebarnet til grundlæggeren af pumpevirksomheden i Bjerringbro nu klart ud.

I en pressemeddelelse dementerer den 42-årige Poul Due Jensen en historie i dagens Børsen, hvor det er uklart, hvorvidt arvingen er i spil til at blive topchef.

Avis: Arving vil ikke afvise Grundfos-kandidatur

”Dagbladet Børsen bringer i dag en artikel, der kan tolkes som om, jeg er kandidat til jobbet som Grundfos’ koncernchef efter Carsten Bjerg. På trods af min klare afvisning af Børsens fantasier, så føler jeg grund til at skære tingene ud i pap en gang til, så selv de mest spekulative erhvervsjournalister kan forstå det: Jeg er ikke kandidat til jobbet som koncernchef efter Carsten Bjerg," præciserer Poul Due Jensen, som i dag er regionaldirektør for Grundfos Asia/Pacific.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Af Børsens artikel fremgik det ellers, at Poul Due Jensen, som har samme navn som sin farfar, ikke ville afvise muligheden for at overtage tøjlerne i selskabet:

"Det har jeg ingen kommentarer til midt i det nuværende setup. Jeg synes, at vi skal vente med alting og lige lade det her dampe af," sagde han ifølge avisen, da han blev spurgt, om han var klar til at blive koncernchef.

"Jeg vil gerne"

Med meddelelsen læner han sig nu op ad den melding, som bestyrelsesformand Jens Moberg hele tiden har fastholdt, siden topposten i sidste uge blev ledig.

Poul Due Jensen har dog flere gange tidligere luftet ideen om at blive tredje generation til at stå i spidsen for Bjerringbro-selskabet:

"Mor og far har da en drøm om, at der engang skal sidde en Due Jensen i den øverste stol. Det kunne være spændende at blive topchef i Grundfos. Men hvem ved? Det er ikke sikkert, at Grundfos har brug for mig i den rolle. Det kan også sagtens være, at jeg ikke passer ind, eller at jeg ikke kan. Min karrierreplan vil sende mig i retning af topposten. Tiden vil vise, om jeg ender der, men jeg vil gerne," som han sagde til Berlingske i 2003.

Grundfos ramt af toplederflugt

Grundfos-arving skal ikke være ny topchef

Barnebarn lurer i Grundfos-kulissen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs