Novozymes får enzymordre til nyt anlæg i Kina

Den danske enzymvirksomhed skal levere teknologi til verdens første bioraffinaderi til fremstilling af biomassebaseret plastik.

Novozymes har fået en ordre til Kina inden for selskabets biofuelsområde, oplyser det i en pressemeddelelse.

Selskabet skal levere enzymteknologi til verdens første bioraffinaderi til fremstilling af biomassebaseret glykol, som anvendes til plastik.

Bioraffinaderiet, der opføres af M&G Chemicals, vil ligge i Anhui-provinsen, tæt ved Fuyang i det østlige Kina, og vil have kapacitet til at omdanne 1 mio. tons biomasse årligt, svarende til en kapacitet, der er 4 gange så stor, som kapaciteten på Beta Renewables’ anlæg til biomassekonvertering i Crescentino, Italien, skriver Novozymes.

Desuden vil ligninbiproduktet fra produktionen blive anvendt til at drive et elektricitetsværk med en kapacitet på 45 MW, som opføres i forbindelse med bioraffinaderiet.

"M&G Chemicals tager i dag et vigtigt skridt frem mod et biobaseret samfund, hvor biomasse anvendes til fremstilling af produkter som brændstoffer, kemikalier og plastik. Vi glæder os utrolig meget til at bidrage til at realisere M&G Chemicals' vision om at producere bioplastik på kommerciel skala og ser frem til det lange samarbejde," siger Thomas Videbæk, koncerndirektør og ansvarlig for Business Development i Novozymes.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Novozymes oplyser, at bioraffinaderiet vil anvende Beta Renewables' PROESA-teknologi, og Novozymes vil være eksklusiv leverandør af enzymteknologi til biomasseomdannelsen i 15 år.

Novozymes’ omsætning fra bioraffinaderiet, som svarer til fire Beta Renewables anlæg i normal størrelse, er indeholdt i de udmeldte forventninger i forbindelse med indgåelsen af det strategiske partnerskab med Beta Renewables i oktober, 2012.

Ved indgåelsen af aftalen i oktober, 2012 forventede Novozymes, at Beta Renewables i perioden op til 2017 ville kunne kontrahere 15-25 fabrikker til biomasseomdannelse. Omsætningspotentialet for Novozymes fra disse 15-25 fabrikker ville kunne udgøre op til 1 mia. kr årligt.

Opførelsen af bioraffinaderiet forudsætter endelig finansiering, og bioraffinaderiet planlægges at påbegynde driften i 2015.

For at støtte M&G Chemicals’ vision, vil Novozymes yde finansiel support til M&G Chemicals med 35 mio. US dollar. De nøjagtige detaljer i denne forbindelse er endnu ikke fastsat. Novozymes forventer på nuværende tidspunkt ikke at udvide sin enzymproduktionskapacitet for at kunne forsyne det nye bioraffinaderi.

Aftalen forventes ikke at have indflydelse på Novozymes' finansielle forventninger til 2013.

Olielobby stækker Novozymes næste år

USA's produktion af ethanol på højniveau

Han skal sikre Novozymes et vinderhold

Novozymes-kunde leverer flot overskud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også