Novozymes tjener mere end forventet

Det går lidt bedre end forventet på indtjeningen hos Novozymes.
Foto: ERTMANN CATHRINE
Foto: ERTMANN CATHRINE
AF RITZAU FINANS

Novozymes kom ud af tredje kvartal af 2013 med et overskud af primær drift (EBIT) på 755 mio. kr. og et nettoresultat på 568 mio. kr. mod henholdsvis 720 mio. kr. og 520 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2012.

Dermed klarede selskabet sig lidt bedre end ventet på indtjeningen. Til gengæld skuffede omsætningen. Medianen af de 11 analytikeres estimater, som SME Direkt havde indsamlet før regnskabet for Ritzau Finans, var et EBIT-resultat på 745 mio. kr. og et overskud efter skat på 561 mio. kr.

Novozymes' italienske biofuels-satsning på plads

Novozymes omsætning steg i tredje kvartal 2013 til 2936 mio. kr. fra 2838 mio. kr. i tredje kvartal året før, og overskudsgraden steg til 25,7 pct. fra 25,4 pct.

Til sammenligning var der ifølge SME Direkt ventet en omsætning på 2990 mio. kr. og en driftsmarginal på 24,6 pct.

Novozymes topchef, Peder Holk Nielsen, udtrykker tilfredshed med selskabets resultater for de første ni måneder af 2013. Selskabet har dog ikke været heldige med valutakurserne i år.

"Vores resultater for de første tre kvartaler var i tråd med, hvad vi havde ventet, og vi har indsnævret helårsforventningerne for at afspejle såvel de opnåede resultater som den fortsat ugunstige udvikling i valutakurserne," siger Peder Holk Nielsen i regnskabet.

Forventningerne til væksten i årets resultat justeres til 7-8 pct. fra tidligere ventet 7-9 pct.

Langt bedre bundlinje hos Dupont

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også