EU forsinker begrænsning af 1G ethanol

Lovgiverne i EU udskød onsdag planerne for en begrænsning af biobrændstoffe fremstillet på basis af fødevarer.
Foto: Novozymes
Foto: Novozymes
AF RITZAU FINANS

Der går nok en rum tid, før der kommer en afklaring på området for 1. generations bioethanil, skrev Reuters torsdag. Europaparlamentets miljøkomite gav nemlig ikke grønt lyst til, at der kan indledes forhandlinger med EU's medlemsstater, og dermed er det tvivlsomt, at der kan skabes enighed om noget som helst før i 2015.

Forslaget om at begrænse brugen af ethanol, som er fremstillet på basis af fødevarer, har delt såvel EU's medlemsstater som industrien, fortæller Reuters. Mens de, der er involveret i førstegenerations ethanol, har ønsket mere tid til at undersøge de afledte effekter af den fødevarebaserede ethanolproduktion, har miljøforkæmpere og tilhænger af 2G-ethanol, hvor der bruges landbrugsaffald, ønsket en hurtig afklaring, da det vil kunne øge investeringerne og interessen for brug af næste generation af biobrændstoffer

USA vil skære i ethanol-krav

Dårligt nyt for industrien

Da det nuværende Europaparlaments periode udløber til april næste år og et nyt sæt kommissærer ligeledes skal vælges til næste år, anses det for sandsynligt, at forsinkelsen bliver lang.

"Det er dårligt nyt for industrien og investorerne, som ønsker klarhed, udtaler Kåre Riis Nielsen, chef for europæiske forhold i Novozymes, ifølge Reuters og fortsætter:

"Fortsat lovgivningsmæssig uklarhed sætter alle de parallelle EU-anstrengelser for at tiltrække de meget behøvede investeringer i innovative vedvarende energiteknologier, herunder avancerede biobrændstoffer, på spil."

Novozymes' italienske biofuels-satsning på plads

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også