Sydbank tilfreds med Novozymes

I det store og hele er Novozymes' regnskab som forventet, vurderer Sydbank. Bioenergi overrasker dog positivt.
Foto: ERTMANN CATHRINE
Foto: ERTMANN CATHRINE
AF RITZAU FINANS

Torsdagens regnskab fra Novozymes ligger tæt på forventningerne, men indeholder et par positive overraskelser i form af en lidt stærkere overskudsgrad end ventet og en voksende Bioenergi-division.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks Morten Imsgard. Analytikeren bemærker overskudsgraden, der er lidt stærkere end ventet, og anser det for positivt, at Novozymes er i stand til at omsætte salgsvæksten til et stærkere resultat på bundlinjen.

Q2: Novozymes øger salget

"Regnskabet viser, at Novozymes har en fremragende skalerbar forretningsmodel. Det er rigtig positivt, at hver gang de overrasker positivt på toplinjen, er de lønsomhedsmæssigt i stand til at drage fordel af det. Forretningsmodellen ser stærk ud i forhold til at løfte indtjeningsniveauet fremadrettet, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Bioenergi i mål

På divisionsbasis er der ikke de store overraskelser udover Bioenergi, som kommer bedre i mål end ventet. Analytikerne havde ventet en omsætning på 456 mio. kr. i divisionen i andet kvartal ifølge estimater indsamlet af SME Direkt, men omsætningen voksede i stedet til 475 mio. kr. fra 452 mio. kr. i samme periode sidste år.

USA genovervejer ethanolmål

"Bioenergi kommer bedre i mål end ventet. Divisionen har bedre fat i markedet end vi havde turdet håbe på, og det er positivt, at deres innovation gør selskabet i stand til at vokse hurtigere end markedet," siger Morten Imsgard. Han ser lysere på andet halvår efter nyheden om lanceringen af Novozymes to nye enzym-løsninger, der i kombination med Avantec skal forbedre udnyttelsen af majs i bioethanolproduktionen.

Forbedring takket være USA

Analytikeren mener, at investorerne kan bevare et berettiget håb om en forbedring i andet halvår, især set i lyset af det amerikanske marked for bioethanol, der viser en forbedring efter et svagt første kvartal.

"Der ligger en klar forventning om et noget stærkere andet halvår, men det kan nu også krydres med klare signaler om en hurtigere vækst end markedsvæksten," siger analytikeren.

Novozymes lider patentnederlag til Danisco

Udover Bioenergi mener Morten Imsgard, at salget af til de teknikske industrier og farmaindustrien er til den stærke side, og at man har fået bedre gang i væksten efter at have været hæmmet af en svag tekstilindustri. Omvendt giver det anledning til bekymring, at salget af hyaluronsyre forblev på et lavt niveau  1. halvår af 2013.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også