Novozymes: EU sætter fart på væksthåb

Nyt EU-initiativ kan sætte turbo på udviklingen af bioteknologi - og på danske Novozymes.
Foto: FRANDSEN FINN
Foto: FRANDSEN FINN
RITZAU FINANS

Mandag indledes et nyt bredt milliardsamarbejde om udvikling af bioteknologi, der formelt går under navnet Bridge 2020. Det udgøres af omkring 50 store og små europæiske virksomheder og har til formål at kickstarte udviklingen af en helt ny bioøkonomi. Både analytikere samt topchefen, Peder Holk Nielsen, spår, at Novozymes kan blive blandt de helt store vindere i det europæiske partnerskab.

Det skriver Børsen.

"Det her er et gevaldigt spark fremad, som øger sandsynligheden for, at Europa nu også kommer med helt frem i udviklingen af fremtidens bioøkonomi," siger topchefen, der mandag er i Bruxelles for at søsætte projektet, der har et tilsagn om EU-udviklingsstøtte for sammenlagt 1 mia. euro udover de godt 21 mia. euro, som selskaberne selv skyder i projektet, til Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Aktieanalytiker i Sydbank, Morten Imsgard, vurderer, at det nye partnerskab i EU skal indgå som et positivt element vurderingen af det fremtidige vækstpotentiale i Novozymes. Men samtidig advarer han dog også imod, at meget stadig kan gå galt med den teknisk vanskelige teknologi. Topchefen i Novozymes, Peder Holk Nielsen, fortæller også til Børsen, at de konkrete effekter af det nye europæiske partnerskab først reelt kan spores i 2017 eller 2018.

Novozymes vil have mere fart på væksten

Arvtageren hopper gerne op på sæbekassen 

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også