EnergiWatch

Novozymes vil have mere fart på væksten

AKTIEANALYSE: Novozymes er særdeles stærk i den internationale konkurrence, når det gælder enzymer til vaskemiddelindustrien.

Foto: Novozymes

Novozymes står måske lidt i skyggen af Novo Nordisk, som selskabet blev udskilt fra omkring årtusindeskiftet. Men som investor er der god grund til at sondre mellem de to vidt forskellige virksomheder, ligesom det er blevet vanskeligere at finde naturlige alternativer, efter at Danisco er blevet opkøbt af udenlandske industrielle investorer. Chr. Hansen Holding er nu klart den åbenlyse sammenligningskandidat, og dog findes der betydelige forskelle i de to koncerners struktur.

Novozymes er særdeles stærk i den internationale konkurrence, når det gælder enzymer til vaskemiddelindustrien samt i nogen grad inden for enzymer til levnedsmiddelindustrien, bl.a. bageri- og bryggeriindustrien, men også specielle brancher som f.eks. papirindustrien er Novozymes storleverandør til.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs